Självbiografi

VERONIQA PERZON

Född i Stockholm 1972

Jag har fått min konstnärliga ådra efter min farfar som bodde i Stockholm och som gärna tillbringade sin tid att filosofera på öarna i Stockholms skärgård. Jag växte upp i Hofors, som en betraktare av människorna & livet. Fångade en stark inspiration till naturen & vattnet, som får en större betydelse & längtan för mitt skapande. Började måla vid 14 års ålder & då satte även mitt skrivande fart. Dikter & livets poesi ligger mig varmt om hjärtat, för att sedan vila på ett fat av goda frukter som vid rätt tillfälle ska de serveras & bjudas på.
1995 satte min utveckling fart på konstskolan i Falun vid de gamla gruvstugorna. Omgiven av gruvans mystik och dess kraftfulla jordfärger som gav en stark känsla för ett fortsatt måleri.
Var med i min första utställning 1992 på Vårsalongen i Hofors. Målar i acryl, dezignar ringar i glas, skulpturer i lera samt dezign av skåp som bär en byggnads skepnad.
Målar & dekorerar även med dom gamla målningsteknikerna som ådring,marmorering,dekorationsmåleri, har även haft ett flertal kurser.
Att skapa ger liv & det finns mycket i det skapande att utforska.
I mina dikter blottar jag ett inre där livets erfarenheter & handlingar skapar sitt rum.
Min livsfilosofi & drivkraft är att få känna & uppleva olika känslor,människor & miljöer. Ta in & sortera,de finaste frukterna får ligga kvar på fatet för att mogna. Livet har så många ansikten & delikatesser att bjuda på. Bildkonsten berikar våra sinnen & är en krydda till att upptäcka.
 
( några korta drag från en av mina dikter )
Vad är syftet med en fågels melodi, toner av frihet men som fängslas. Orörlig lyssnar jag till fågels melodi. Texten försvinner. En kall vind smeker min nakna kropp. Min hud faller som ett täcke om min själ. Fåglarna har slutat sjunga. Deras vingar har frusit till is, dom kan inte längre flyga. Mörkret kommer smygande. Jag sluter mina ögon.............